szanticska logo peti

Rólunk

rólunk

Élvezze a nyugalmat ezen az elbűvölő helyen

Miért éppen Szanticska?

Ez a pici zsákfalu rendezvények, események ideális helyszíne. Nincs átmenő forgalom, nincs dühös szomszéd. Van kényelmes, igényes szállás, rendezvényház, színpad, fürdődézsa, szauna, lovak, kecskék, villanyfényes focipálya és postaláda. 

Erre jártunk, persze nem véletlenül!

A történet még a 90-es évek elején kezdődött. Barátaink meséltek nyári élményeikről a szanticskai Szent István táborban. Eljöttünk, kipróbáltuk és a szívünk itt ragadt. Teltek az évek a nagyvárosban élve, de időnként eltöltöttünk pár napot a faluban. Jött a család, gyerekek, nagyik, és mi mindig vittünk haza magunkkal valamit. Többek között Marcipán kutyát és nem utolsó sorban azt a csodás, semmihez sem fogható érzést, ami Szanticska maga.

Lehetne hosszan írni a falu múltjáról, de ezt már megtették elődeink. Mi inkább a falu jövőjéről szeretnénk beszélni.

Szanticska számunkra nem múzeum, nem skanzen, hanem – a hely gyönyörű természeti értékeit felhasználva- élő, gazdálkodó, alkotó település. A múlt és a jelen értékeinek tárháza. A lakóházak folyamatosan szépülnek és a régi használati tárgyak is a helyükre kerülnek: a sütőlapát a kemencéhez, a zsírosbödön a kamrába és a szőlőprésnek is van újra feladata. Fát vágunk és csemetéket ültetünk, veteményezünk, gazolunk, almát, szilvát, diót szedünk. Újra készül a lekvár és a pálinka. Kecskéink boldogan legelésznek, lovaink is élvezik a zöldellő domboldal szabadságát, kutyáink, cicáink pedig örömmel köszöntenek minden erre látogatót.

Számunkra tehát ez Szanticska!

Egy életérzés, mely a múlt és a jelen előtt is tiszteleg.

Miért válassz minket?

Rengeteg érv szól mellettünk

A csend és a nyugalom erejére mindenkinek szüksége van. Nálunk megtalálható mindkettő.

VÉLEMÉNYEK

mit gondolnak, akik időt töltöttek nálunk?

Ildikó Ildikó

Ide jó megérkezni, megpihenni.

Andor Andor

Minden adott a pihenéshez. Csend, csodás környezet, kirándulási lehetőségek. A szállás igényes, tiszta.

Teodóra Teodóra

Elvonuláson vettem részt Szanticskán, egy őszi hétvégén. Tökéletes helyszín volt az elcsendesüléshez.

Kriszta Kriszta

A nagy családommal voltam itt, kisebb gyermekekkel. Elvarázsolt mindenkit a hely, az állatok, a táj. A gyermekek szabadon jöhettek-mehettek, felfedezhették a falu minden zegét-zugát. A szállás kényelmes és tiszta volt.